--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 6 Adet Kedidili Bisküvi
- 1 Tatlı Kaşığı Nescafe
- Yarım Çay Bardağı Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 3 Adet Muz
Kreması İçin:
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin:
- 200 Gram Bitter Çikolata
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Krema için tencereye 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker eklenerek karıştırılarak pişirilir ve ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı tereyağı konulur.
- Yarım çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı nescafe, 1 tatlı kaşığı toz şeker karıştırılır ve kedidili bisküvilerin şekerli yüzeylerinin üzerine kaşık ile dökülerek ıslatılır.
- Islanan kedidili bisküvilerin üzerine sıkma torbasıyla hazırlanan kremadan sıkılır ve üzerlerine ortadan kesilen yarım muz konulup bıçak ile dışarı taşan krema düzeltilir.
- Tencerede su ısıtılıp üzerine cam kap konularak 200 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenerek karıştırılır.
- Muzlu kedidili bisküvilerin üzerine eritilmiş çikolatadan dökülerek kaplanır ve soğumadan üzerlerine çekilmiş fındık serpilip buzdolabında dinlendirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder