23 Şubat 2018 Cuma

MUZLU MALAGA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 6 Adet Kedidili Bisküvi
  • 1 Tatlı Kaşığı Nescafe
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Adet Muz
Kreması İçin:
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin:
  • 200 Gram Bitter Çikolata
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Krema için tencereye 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker eklenerek karıştırılarak pişirilir ve ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı tereyağı konulur.
  • Yarım çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı nescafe, 1 tatlı kaşığı toz şeker karıştırılır ve kedidili bisküvilerin şekerli yüzeylerinin üzerine kaşık ile dökülerek ıslatılır.
  • Islanan kedidili bisküvilerin üzerine sıkma torbasıyla hazırlanan kremadan sıkılır ve üzerlerine ortadan kesilen yarım muz konulup bıçak ile dışarı taşan krema düzeltilir.
  • Tencerede su ısıtılıp üzerine cam kap konularak 200 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenerek karıştırılır.
  • Muzlu kedidili bisküvilerin üzerine eritilmiş çikolatadan dökülerek kaplanır ve soğumadan üzerlerine çekilmiş fındık serpilip buzdolabında dinlendirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder