19 Şubat 2018 Pazartesi

HAMSİ KUŞU

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 250 Gram Hamsi
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 10 Dal Maydanoz
  • 10 Dal Dereotu
  • Karabiber ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ve kafaları çıkarılır.
  • 1 adet rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç harç hazırlanır.
  • Hazırlanan harçtan kaşık ile hamsinin üzerine konur ve üzerine 1 hamsi daha konularak elle sıkılarak kapatılır.
  • Tabağa 1 su bardağı mısır unu konur ve hazırlanan balıklar bu una bulanır.
  • Balıklar kızmış yağda ters düz edilerek kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder