--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 250 Gram Hamsi
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Su Bardağı Mısır Unu
- 10 Dal Maydanoz
- 10 Dal Dereotu
- Karabiber ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ve kafaları çıkarılır.
- 1 adet rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç harç hazırlanır.
- Hazırlanan harçtan kaşık ile hamsinin üzerine konur ve üzerine 1 hamsi daha konularak elle sıkılarak kapatılır.
- Tabağa 1 su bardağı mısır unu konur ve hazırlanan balıklar bu una bulanır.
- Balıklar kızmış yağda ters düz edilerek kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder