14 Şubat 2018 Çarşamba

DANA KUŞBAŞI KAVURMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Dana Kuşbaşı Et
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 4 Adet Defne Yaprağı
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım kilogram dana kuşbaşı yıkanıp süzüldükten sonra düdüklü tencereye konulur ve üzerine 4 adet defne yaprağı ile 1 çay bardağı su konduktan sonra tencerenin ağzı kapatılır.
  • Düdüklü tencere kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 30 dakika pişirilip tenceredeki buhar boşalınca etler süzülüp tavaya alınır.
  • Tavaya alınan etin üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip tuz, karabiber atılıp kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder