--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Kilogram Dana Kuşbaşı Et
- 1 Çay Bardağı Su
- 4 Adet Defne Yaprağı
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım kilogram dana kuşbaşı yıkanıp süzüldükten sonra düdüklü tencereye konulur ve üzerine 4 adet defne yaprağı ile 1 çay bardağı su konduktan sonra tencerenin ağzı kapatılır.
- Düdüklü tencere kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 30 dakika pişirilip tenceredeki buhar boşalınca etler süzülüp tavaya alınır.
- Tavaya alınan etin üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip tuz, karabiber atılıp kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder