--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 6 Adet Pırasa
- 200 Gram Kıyma
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tavaya 6 adet doğranmış pırasa, 200 gram kavrulmuş kıyma, tuz ve karabiber konulup yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur.
- Sosu için 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
- Yufka 4 eşit parçaya bölünür ve fırça yardımıyla sostan sürülüp her parçanın geniş kısmına hazırlanan pırasalı harçtan konularak rulo şeklinde sarıldıktan sonra içeri doğru yuvarlanarak kapatılır.
- Hazırlanan börekler yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilip üzerlerine kalan sos sürülerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder