28 Şubat 2018 Çarşamba

KIYMALI PIRASALI GÜL BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • 6 Adet Pırasa
  • 200 Gram Kıyma
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tavaya 6 adet doğranmış pırasa, 200 gram kavrulmuş kıyma, tuz ve karabiber konulup yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur.
  • Sosu için 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
  • Yufka 4 eşit parçaya bölünür ve fırça yardımıyla sostan sürülüp her parçanın geniş kısmına hazırlanan pırasalı harçtan konularak rulo şeklinde sarıldıktan sonra içeri doğru yuvarlanarak kapatılır.
  • Hazırlanan börekler yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilip üzerlerine kalan sos sürülerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder