15 Şubat 2018 Perşembe

KABAK DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1,5 Kilogram Kabak
  • 1,5 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Kase Kıyma
  • 1 Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 4 Adet Domates
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Kabakların içleri oyularak boşaltılır.
  • 1,5 su bardağı pirinç, 1 kâse kavrulmuş kıyma, 1 adet küp doğranmış soğan, 3 adet küp doğranmış domates, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yarım çay bardağı zeytinyağı geniş bir kaba konularak karıştırılır.
  • Hazırlanan harç ile kabaklar doldurulup ağızları domates dilimiyle kapatılarak tencereye dizilir.
  • 1 su bardağı su eklenerek pirinçler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder