--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1,5 Kilogram Kabak
- 1,5 Su Bardağı Pirinç
- 1 Adet Soğan
- Yarım Kase Kıyma
- 1 Demet Dereotu
- Yarım Demet Maydanoz
- 4 Adet Domates
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Kabakların içleri oyularak boşaltılır.
- 1,5 su bardağı pirinç, 1 kâse kavrulmuş kıyma, 1 adet küp doğranmış soğan, 3 adet küp doğranmış domates, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yarım çay bardağı zeytinyağı geniş bir kaba konularak karıştırılır.
- Hazırlanan harç ile kabaklar doldurulup ağızları domates dilimiyle kapatılarak tencereye dizilir.
- 1 su bardağı su eklenerek pirinçler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder