--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 1 Tutam Maydanoz
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet küp şeklinde doğranmış soğan kavrulup üzerine 1 kâse kavrulmuş kıyma, 1 tutam kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber dökülür.
- 2,5 su bardağı un elenip üzerine su ve tuz eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. Hamur 15 dakika dinlendirilir.
- Hamur 3 parçaya bölünüp, un serpilerek oklava ile açılır.
- Açılan yufka ortadan 2'ye bölünerek fırça ile yağlanır.(Hazır yufka da kullanılabilir.)
- Geniş kısmına hazırlanan harçtan konularak rulo şeklinde sarılır ve 1 parmak kalınlığında kesilir.
- Kesilen parçalar yağlanan tepsiye dik şekilde dizilir.
- Sıvı yağa biraz su eklenip hamurların üzerine fırça ile sürülür.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında fazla kurutmadan üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
- Tabağa alınarak üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli yağ dökülerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder