15 Şubat 2018 Perşembe

YALANCI MANTI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 adet küp şeklinde doğranmış soğan kavrulup üzerine 1 kâse kavrulmuş kıyma, 1 tutam kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber dökülür.
  • 2,5 su bardağı un elenip üzerine su ve tuz eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. Hamur 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamur 3 parçaya bölünüp, un serpilerek oklava ile açılır.
  • Açılan yufka ortadan 2'ye bölünerek fırça ile yağlanır.(Hazır yufka da kullanılabilir.)
  • Geniş kısmına hazırlanan harçtan konularak rulo şeklinde sarılır ve 1 parmak kalınlığında kesilir.
  • Kesilen parçalar yağlanan tepsiye dik şekilde dizilir.
  • Sıvı yağa biraz su eklenip hamurların üzerine fırça ile sürülür.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında fazla kurutmadan üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Tabağa alınarak üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli yağ dökülerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder