27 Şubat 2018 Salı

FIRINDA SOSLU BÜTÜN TAVUK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Bütün Tavuk
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Adet Limonun Kabuğu
  • 3 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Adet Fırın Poşeti
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak tavuğun sosu için 1 kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Bir adet limonun kabuğu tavuğun üzerine rendelenir ve tavuğun her yerine gelmesi sağlanır.
  • Tavuğun içine 3 adet defne yaprağı konulur ve tavuğun her yeri hazırlanan sosla kaplanır.
  • Tavuk, fırın poşetine konulup poşette küçük delikler açıldıktan sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder