--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Bütün Tavuk
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Adet Limonun Kabuğu
- 3 Adet Defne Yaprağı
- 1 Adet Fırın Poşeti
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak tavuğun sosu için 1 kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Bir adet limonun kabuğu tavuğun üzerine rendelenir ve tavuğun her yerine gelmesi sağlanır.
- Tavuğun içine 3 adet defne yaprağı konulur ve tavuğun her yeri hazırlanan sosla kaplanır.
- Tavuk, fırın poşetine konulup poşette küçük delikler açıldıktan sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder