--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı İnce Bulgur
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Demet Dereotu
- 6 Adet Taze Soğan
- 1 Tutam Taze Kekik
- 1 Tutam Taze Nane
- 5 Yaprak Marul
- 1 Adet Domates
- 2 Su Bardağı Su
- Tuz, Karabiber, Sumak ve Kırmızı Pul Biber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı kaynar su ile ıslatılıp kabarması için yarım saat dinlendirilir.
- Bulgur şiştikten sonra 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş küçük doğranmış sarımsak ve 1 adet doğranmış soğan eklenip salça tamamen dağılıncaya kadar karıştırılır.
- Sonra 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, 6 yaprak doğranmış taze soğan, 1 tutam doğranmış taze kekik, 1 tutam doğranmış taze nane, 5 yaprak doğranmış marul yaprağı, 1 adet doğranmış domates, tuz, karabiber ve sumak konularak iyice karıştırılır.
- Üzerine kırmızı pul biber eklenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder