27 Şubat 2018 Salı

KISIR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Demet Dereotu
  • 6 Adet Taze Soğan
  • 1 Tutam Taze Kekik
  • 1 Tutam Taze Nane
  • 5 Yaprak Marul
  • 1 Adet Domates
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tuz, Karabiber, Sumak ve Kırmızı Pul Biber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı kaynar su ile ıslatılıp kabarması için yarım saat dinlendirilir.
  • Bulgur şiştikten sonra 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş küçük doğranmış sarımsak ve 1 adet doğranmış soğan eklenip salça tamamen dağılıncaya kadar karıştırılır.
  • Sonra 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, 6 yaprak doğranmış taze soğan, 1 tutam doğranmış taze kekik, 1 tutam doğranmış taze nane, 5 yaprak doğranmış marul yaprağı, 1 adet doğranmış domates, tuz, karabiber ve sumak konularak iyice karıştırılır.
  • Üzerine kırmızı pul biber eklenerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder