27 Şubat 2018 Salı

FIRINDA KABAK MÜCVERİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Orta Boy Yeşil Kabak
  • Yarım Demet Dereotu
  • Bir Tutam Maydanoz
  • 4 Adet Taze Soğan
  • 100 Gram Kaşar Peyniri
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 4 adet rendelenip suyu sızdırılmış orta boy kabak, yarım demet kıyılmış dereotu, bir tutam kıyılmış maydanoz, 4 adet küçük doğranmış taze soğan, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 4 yemek kaşığı un, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip kıvam alana kadar yoğurulur.
  • Borcam tepsi bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlanır.
  • Hazırlanan harç yağlanan borcam tepsiye düzgünce yaydırılıp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına konulup üzeri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder