--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 10 Yaprak Güllaç
- 9,5 Su Bardağı Süt
- 3 Çay Bardağı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 5 su bardağı süt ve 2 çay bardağı şeker eklenip şeker eriyene kadar ısıtılır.
- Borcam tepsiye 1 adet güllaç yaprağımızı koyup üzerine ısıtıp oda sıcaklığında ılıttığımız sütten 1-2 kepçe döküp ıslatıyoruz.
- Muhallebisi için tencereye 4,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya eklenerek koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir ve ılımaya bırakılır.
- Borcam tepside 5. Güllaç yaprağını ıslattıktan sonra üzerine ılıttığımız muhallebiyi döküp bir kaşık yardımıyla her tarafına dağıtılır.
- Kalan güllaç yaprakları da tek tek dizilip sütle ıslatılır.
- Son olarak güllacın üstü arzuya göre ceviz, çilek, antep fıstığı, nar vb. ile süslenerek buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder