9 Şubat 2018 Cuma

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 10 Yaprak Güllaç
  • 9,5 Su Bardağı Süt
  • 3 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 5 su bardağı süt ve 2 çay bardağı şeker eklenip şeker eriyene kadar ısıtılır.
  • Borcam tepsiye 1 adet güllaç yaprağımızı koyup üzerine ısıtıp oda sıcaklığında ılıttığımız sütten 1-2 kepçe döküp ıslatıyoruz.
  • Muhallebisi için tencereye 4,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya eklenerek koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir ve ılımaya bırakılır.
  • Borcam tepside 5. Güllaç yaprağını ıslattıktan sonra üzerine ılıttığımız muhallebiyi döküp bir kaşık yardımıyla her tarafına dağıtılır.
  • Kalan güllaç yaprakları da tek tek dizilip sütle ıslatılır.
  • Son olarak güllacın üstü arzuya göre ceviz, çilek, antep fıstığı, nar vb. ile süslenerek buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder