23 Şubat 2018 Cuma

SARDALYA BUĞULAMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Sardalya
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Limon
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Domates
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Ayıklanıp yıkanan balıklar tavaya dizilip üzerine tuz, karabiber, dilimlenmiş soğan, sarımsak, aralara küçük doğranmış domates, limon dilimleri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı su konulup ocakta suyunu çekene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder