--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- Aldığı Kadar Un
- 300 Gram Kıyma
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Adet Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Adet Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 2 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su, 1 tatlı kaşığı kuru maya dökülüp karıştırılır.
- Üzerine aldığı kadar un ve tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Hamur 15 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir.
- Bir kaba 300 gram kıyma, tuz, karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 adet rendelenmiş soğan, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 adet küçük doğranmış domates konulup karıştırılır ve üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip tekrar karıştırılır.
- Hamurdan parçalar koparılıp unlanan zeminde elle şekil verilerek açılır ve üzerine hazırlanan harç konup kenarları kıvrılarak katlanır.
- Pideler yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı gezdirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder