22 Şubat 2018 Perşembe

KIYMALI PİDE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • Aldığı Kadar Un
  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 2 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su, 1 tatlı kaşığı kuru maya dökülüp karıştırılır.
  • Üzerine aldığı kadar un ve tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Hamur 15 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir.
  • Bir kaba 300 gram kıyma, tuz, karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 adet rendelenmiş soğan, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 adet küçük doğranmış domates konulup karıştırılır ve üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip tekrar karıştırılır.
  • Hamurdan parçalar koparılıp unlanan zeminde elle şekil verilerek açılır ve üzerine hazırlanan harç konup kenarları kıvrılarak katlanır.
  • Pideler yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı gezdirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder