11 Şubat 2018 Pazar

KARNIYARIK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Patlıcan
  • 250 Gram Kıyma
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 3 Adet Biber
  • 1 Su Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kilogram patlıcan alacalı şekilde soyulup tuzlanır ve bıçakla ortalarına uzunlamasına 2-3 çizik atılır.
  • Patlıcanlar zeytinyağına batırılıp fırın tepsisine dizilir ve 170 derece ısıtılmış fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirilir.
  • 1 adet soğan küp küp doğranıp tencereye konur ve üzerine yarım su bardağı zeytinyağı eklenerek kavrulur.
  • Soğanların üzerine 250 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, yarım demet kıyılmış maydanoz ve küp şeklinde doğranan 3 adet domates eklenip kavrulana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan patlıcanların çizilen kısımları bir kaşık yardımıyla boşaltılıp içleri hazırlanan kıymalı harçla doldurulur,  biberler bütün olarak konulur ve 1 su bardağı su eklenerek 170 derece fırında 15-20 dakika daha pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder