--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Patlıcan
- 250 Gram Kıyma
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Soğan
- 3 Adet Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Demet Maydanoz
- 3 Adet Biber
- 1 Su Bardağı Su
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kilogram patlıcan alacalı şekilde soyulup tuzlanır ve bıçakla ortalarına uzunlamasına 2-3 çizik atılır.
- Patlıcanlar zeytinyağına batırılıp fırın tepsisine dizilir ve 170 derece ısıtılmış fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirilir.
- 1 adet soğan küp küp doğranıp tencereye konur ve üzerine yarım su bardağı zeytinyağı eklenerek kavrulur.
- Soğanların üzerine 250 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, yarım demet kıyılmış maydanoz ve küp şeklinde doğranan 3 adet domates eklenip kavrulana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan patlıcanların çizilen kısımları bir kaşık yardımıyla boşaltılıp içleri hazırlanan kıymalı harçla doldurulur, biberler bütün olarak konulur ve 1 su bardağı su eklenerek 170 derece fırında 15-20 dakika daha pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder