--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Çay Bardağı Tel Şehriye
- 3,5 Su Bardağı Su
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 2 Adet Defne Yaprağı
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İki su bardağı pirinç yıkanıp süzüldükten sonra 1 kaba alınıp üzerine tuz ve sıcak su konularak kabartılır.
- Tencereye 2 adet tavuk göğsü, 2 adet defne yaprağı ve 3,5 su bardağı su konularak tavuklar pişene kadar haşlanır.
- Haşlanan tavuklar iri parçalar halinde didiklenir.
- Pilav tenceresine yarım çay bardağı tel şehriye, 2 yemek kaşığı sıvı yağ konularak şehriyeler kavrulur.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine suyunu süzdüğümüz pirinçler, tuz ve 2 yemek kaşığı daha sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
- Didiklenen tavuklar eklenerek birkaç dakika daha kavurduktan sonra karabiber, haşlanan tavuktan kalan 3,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu azsa, sıcak su eklenerek tamamlanır) ilave edilip kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder