--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 10 Yaprak Lazanya (Ön Pişirme Gerektirmeyen)
- 250 Gram Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Domates
- 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
- Tuz ve Karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 3,5 Su Bardağı Süt
- 2 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet küçük doğranmış kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet küçük doğranmış domates, 250 gram önceden kavrulmuş kıyma, tuz ve karabiber eklenerek kavrulur.
- Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağının üzerine 3 yemek kaşığı un konularak kavrulur ve azar azar 3,5 su bardağı süt eklenip kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
- Borcam fırın kabı yağlandıktan sonra 2 adet ön pişirme gerektirmeyen lazanya tabana konulur ve kaşıkla lazanyanın her tarafına önce beşamel sostan sonra kıymalı harçtan konarak 5 kat her kata aynı işlem uygulanarak yapılır.
- Son lazanyalar konulduktan sonra beşamel sos her tarafına yayılır ve üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder