18 Şubat 2018 Pazar

KIYMALI LAZANYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 10 Yaprak Lazanya (Ön Pişirme Gerektirmeyen)
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Domates
  • 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
  • Tuz ve Karabiber
Beşamel Sos İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 3,5 Su Bardağı Süt
  • 2 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet küçük doğranmış kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet küçük doğranmış domates, 250 gram önceden kavrulmuş kıyma, tuz ve karabiber eklenerek kavrulur.
  • Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağının üzerine 3 yemek kaşığı un konularak kavrulur ve azar azar 3,5 su bardağı süt eklenip kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
  • Borcam fırın kabı yağlandıktan sonra 2 adet ön pişirme gerektirmeyen lazanya tabana konulur ve kaşıkla lazanyanın her tarafına önce beşamel sostan sonra kıymalı harçtan konarak 5 kat her kata aynı işlem uygulanarak yapılır.
  • Son lazanyalar konulduktan sonra beşamel sos her tarafına yayılır ve üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder