10 Şubat 2018 Cumartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 24 Adet Üçgen Hazır Yufka
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 100 Gram Tulum Peyniri
  • 5 Adet Haşlanmış Patates
  • 6 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Çörek Otu, Susam, Karabiber ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 adet soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağı konup kavrulur.
  • 1 kaba 100 gram tulum peyniri ve 5 adet haşlanmış patates rendelenip tuz, karabiber, kavrulmuş soğan eklenip karıştırılır.
  • Sosu için 1 kâseye 6 kaşık yoğurt ile yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Üçgen kesilmiş yufkanın içine hazırlanan sostan sürüp geniş kısmına patatesli harçtan konulup yanlardan katlanarak rulo şeklinde sarılır.
  • Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Tepsiye dizilen böreklerin üzerine sosun kalanı sürülüp üzerine çörek otu ve susam serpilir.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder