--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 24 Adet Üçgen Hazır Yufka
- 1 Adet Soğan
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 100 Gram Tulum Peyniri
- 5 Adet Haşlanmış Patates
- 6 Yemek Kaşığı Yoğurt
- Çörek Otu, Susam, Karabiber ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet soğan yemeklik doğranır.
- Tencereye soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağı konup kavrulur.
- 1 kaba 100 gram tulum peyniri ve 5 adet haşlanmış patates rendelenip tuz, karabiber, kavrulmuş soğan eklenip karıştırılır.
- Sosu için 1 kâseye 6 kaşık yoğurt ile yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Üçgen kesilmiş yufkanın içine hazırlanan sostan sürüp geniş kısmına patatesli harçtan konulup yanlardan katlanarak rulo şeklinde sarılır.
- Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Tepsiye dizilen böreklerin üzerine sosun kalanı sürülüp üzerine çörek otu ve susam serpilir.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder