9 Şubat 2018 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Taze Fasulye
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Domates
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 2 Dal Maydanoz
  • 3 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Kıyma
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı konulup üzerine 1 adet soğan ve 1 adet patates küp şeklinde doğranıp, ilave edilir.
  • Kavrulan soğan ve patateslerin üzerine 1 kilogram ayıklanmış taze fasulye ilave edilip kavrulur.
  • Üzerine 1,5 yemek kaşığı domates salçası ve 1 adet doğranmış domates eklenir.
  • Kavrulan yemeğimizin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ile tuz eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Son olarak pişmekte olan yemeğin üzerine 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma ve 1 tutam maydanoz eklenir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder