16 Şubat 2018 Cuma

BALLI CEVİZLİ KATMER

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Un
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Kase Bal
  • 1 Kase Dövülmüş Ceviz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım kilogram un elenir ve su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan bir parça koparılır ve un serpilerek oklava ile açılır.
  • Açılan yufkanın üzerine fırça ile tereyağı - sıvı yağ karışımından sürülür.
  • Yağlanan yufkanın arasına ceviz serpilip zarf şeklinde katlanır.
  • Çok az yağlanan tavada hazırlanan katmerler alt üst edilerek pişirilir.
  • Pişen katmerlerin üzerine bal dökülüp, ceviz serpilerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder