--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Kilogram Un
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Kase Bal
- 1 Kase Dövülmüş Ceviz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım kilogram un elenir ve su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan bir parça koparılır ve un serpilerek oklava ile açılır.
- Açılan yufkanın üzerine fırça ile tereyağı - sıvı yağ karışımından sürülür.
- Yağlanan yufkanın arasına ceviz serpilip zarf şeklinde katlanır.
- Çok az yağlanan tavada hazırlanan katmerler alt üst edilerek pişirilir.
- Pişen katmerlerin üzerine bal dökülüp, ceviz serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder