17 Şubat 2018 Cumartesi

BALKABAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Balkabağı
  • Yarım Kilogram Un
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 250 Gram Tulum Peyniri
  • Çörekotu, Tuz ve Karabiber
Üzeri İçin:
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba yarım kilogram un elenir ve üstüne tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, aldığı kadar su ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • 1 kilogram rendelenmiş balkabağının üzerine tuz, karabiber, 250 gram ufalanmış tulum peyniri ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek karıştırılır.
  • Hazırlanan hamurun üzerine un serpilip 1 parça koparılır ve oklava ile açılır.
  • Açılan hamura fırça yardımı ile yağ sürülür, geniş kısımlarına hazırlanan harçtan konulup karşılıklı uçları rulo yapılarak yuvarlak şekilde dolanır.
  • Yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine börekler dizilir.
  • Kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt konulup karıştırılır ve böreklerin üzerine fırça ile sürülüp çörek otu serpilir.
  • Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder