--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Balkabağı
- Yarım Kilogram Un
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 250 Gram Tulum Peyniri
- Çörekotu, Tuz ve Karabiber
Üzeri İçin:
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba yarım kilogram un elenir ve üstüne tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, aldığı kadar su ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- 1 kilogram rendelenmiş balkabağının üzerine tuz, karabiber, 250 gram ufalanmış tulum peyniri ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek karıştırılır.
- Hazırlanan hamurun üzerine un serpilip 1 parça koparılır ve oklava ile açılır.
- Açılan hamura fırça yardımı ile yağ sürülür, geniş kısımlarına hazırlanan harçtan konulup karşılıklı uçları rulo yapılarak yuvarlak şekilde dolanır.
- Yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine börekler dizilir.
- Kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt konulup karıştırılır ve böreklerin üzerine fırça ile sürülüp çörek otu serpilir.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder