25 Şubat 2018 Pazar

SEBZELİ TAVUK SOTE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Tavuk Göğsü
  • 250 Gram Mantar
  • 4 Adet Havuç
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Bir Tutam Dereotu
  • Karabiber, Kimyon ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak tavuk göğsü küp şeklinde doğranır.
  • Havuçlar, yeşil biberler ve mantarlar doğranıp tavada sırayla yarım çay bardağı zeytinyağı(aynı yağ kullanılır) ile kavrulur.
  • Doğranan tavuk parçaları renk alana kadar kavrulduktan sonra karabiber, tuz, kimyon, önceden kavurduğumuz biberler, havuçlar, mantarlar ve bir tutam kıyılmış dereotu ilave edilerek sote edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder