17 Şubat 2018 Cumartesi

PİZZA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Yarım Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
  • 2 Adet Çarliston Biber
  • 15 Dilim Sucuk
  • 5 Adet İri Mantar
  • 200 Gram Kaşar Peyniri
  • 1 Adet Domates Rendesi
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 su bardağı ılık suyun içinde yarım tatlı kaşığı kuru maya eritilir.
  • 1 kaba 2 su bardağı un, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı şeker eklenip karıştırılır ve eritilen maya ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir ortamda 45 dakika dinlendirilir.
  • Bor cam tepsi yağlanır ve dinlendirilen hamur (hamurun ele yapışmaması için elinize 1-2 damla sıvı yağ sürebilirsiniz) elle tepsiye yayılır.
  • 1 adet domates rendesinin içine 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenip karıştırılır ve hamurun üzerine 1 kaşık yardımı ile sürülür.
  • Üzerine 200 gram kaşar peynirinin 2/3'ü serpilir ve 5 adet dilimlenmiş mantar, 15 dilim sucuk, 2 adet dilimlenmiş çarliston biber yerleştirilir.
  • Hazırlanan pizza 180 derece önceden ısıtılmış fırında sucuklar kızarıncaya kadar pişirilerek fırından çıkarılır ve kalan kaşar peyniri rendesi de eklenerek kaşarlar eriyene kadar fırında 3-4 dakika daha pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder