18 Şubat 2018 Pazar

KAPUSKA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER



  • 1 Adet Küçük Lahana
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 250 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Dilim Limon
  • 2 Çay Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI



  • Lahana yaprakları ince ince kıyılır.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet küp doğranmış soğan eklenip kavrulur ve üzerine 250 gram kavrulmuş kıyma, 2 yemek kaşığı domates salçası eklenip pişirmeye devam edilir.
  • 1 çay bardağı su eklenir ve üzerine kıyılmış lahanalar, 1 dilim limon, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu konulup karıştırılıp pişmeye bırakılır.
  • 1 çay bardağı daha su ilave edilir ve lahanalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder