21 Şubat 2018 Çarşamba

FIRINDA KALÇALI BUT

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 6 Adet Kalçalı But
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Adet Havuç
  • 2 Adet Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Yarım Kahve Fincanı Çiçek Yağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Tuz, Karabiber, Kimyon ve Kekik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 6 adet kalçalı but bıçakla bir kaç yerinden çizilir.
  • Bir kaba 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım fincan çiçek yağı,  tuz ve 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip karıştırılır.
  • Fırın tepsisine dizilen tavukların üzerine hazırlanan karışımdan sürülür.
  • 3 adet havuç küçük parçalara bölünür, 2 adet patates elma dilim doğranır ve üzerlerine tuz, karabiber, kekik, kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekilip karıştırılır.
  • Garnitürler fırın tepsisine dizilen tavukların arasına yerleştirilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında butların üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder