--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 6 Adet Kalçalı But
- 2 Diş Sarımsak
- 3 Adet Havuç
- 2 Adet Patates
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Yarım Kahve Fincanı Çiçek Yağı
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Tuz, Karabiber, Kimyon ve Kekik
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 6 adet kalçalı but bıçakla bir kaç yerinden çizilir.
- Bir kaba 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım fincan çiçek yağı, tuz ve 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip karıştırılır.
- Fırın tepsisine dizilen tavukların üzerine hazırlanan karışımdan sürülür.
- 3 adet havuç küçük parçalara bölünür, 2 adet patates elma dilim doğranır ve üzerlerine tuz, karabiber, kekik, kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekilip karıştırılır.
- Garnitürler fırın tepsisine dizilen tavukların arasına yerleştirilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında butların üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder