--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- Aldığı Kadar Un
- 200 Gram Lor Peyniri
- 150 Gram Kaşar Peyniri
- Yarım Demet Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 2 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su, 1 tatlı kaşığı kuru maya dökülüp karıştırılır.
- Üzerine aldığı kadar un ve tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Hamur 15 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir.
- 200 gram lor peyniri, 150 gram küçük doğranmış kaşar peyniri, yarım demet kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek karıştırılır.
- Hamurdan parçalar koparılıp unlanan zeminde elle şekil verilerek açılır ve üzerine hazırlanan harç konup kenarları kıvrılarak katlanır.
- Pideler yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı gezdirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder