18 Şubat 2018 Pazar

PEYNİRLİ PİDE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • Aldığı Kadar Un
  • 200 Gram Lor Peyniri
  • 150 Gram Kaşar Peyniri
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 2 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su, 1 tatlı kaşığı kuru maya dökülüp karıştırılır.
  • Üzerine aldığı kadar un ve tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Hamur 15 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir.
  • 200 gram lor peyniri, 150 gram küçük doğranmış kaşar peyniri, yarım demet kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek karıştırılır.
  • Hamurdan parçalar koparılıp unlanan zeminde elle şekil verilerek açılır ve üzerine hazırlanan harç konup kenarları kıvrılarak katlanır.
  • Pideler yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı gezdirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder