--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Yumurta
- 2 Adet Portakalın Rendesi
- 2 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1,5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Ayva
- Aldığı Kadar Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba 2 adet yumurta ile 1 su bardağı şeker konularak çırpılır.
- Üzerine 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya ve aldığı kadar un eklenerek çırpılır.
- Bir adet ayvanın rendesi ve 2 adet portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır.
- Hazırlanan karışım kek kalıplarına dökülür.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder