--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 500 Gram Tavuk Göğsü
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Şişe Soda
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Kekik
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat konulur ve karıştırılır.
- Yarım kilogram tavuk göğsü küp küp doğranır.
- Doğranan tavuk eti hazırlanan karbonatlı su karışımının içine konup 30 dakika dinlendirilir.
- Yayvan 1 kaba 2 diş sarımsak rendelenir, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz ve 1 şişe soda eklenip güzelce karıştırılır.
- Dinlendirilen tavuk etinin suyu süzülüp çöp şişlere dizilir.
- 1 su bardağı un bir kaba konulur ve çöp şişe dizilen tavuklar önce una, sonra hazırlanan sodalı sosa bulanır.
- Tavaya ay çiçek yağı dökülüp kızdırılır.
- Çöp şişe dizilip sosa bulanan tavuklar kızan yağın içine atılır ve arkalı önlü kızartıldıktan sonra servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder