11 Şubat 2018 Pazar

ÇITIR TAVUK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Tavuk Göğsü
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Şişe Soda
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat konulur ve karıştırılır.
  • Yarım kilogram tavuk göğsü küp küp doğranır.
  • Doğranan tavuk eti hazırlanan karbonatlı su karışımının içine konup 30 dakika dinlendirilir.
  • Yayvan 1 kaba 2 diş sarımsak rendelenir, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz ve 1 şişe soda eklenip güzelce karıştırılır.
  • Dinlendirilen tavuk etinin suyu süzülüp çöp şişlere dizilir.
  • 1 su bardağı un bir kaba konulur ve çöp şişe dizilen tavuklar önce una, sonra hazırlanan sodalı sosa bulanır.
  • Tavaya ay çiçek yağı dökülüp kızdırılır.
  • Çöp şişe dizilip sosa bulanan tavuklar kızan yağın içine atılır ve arkalı önlü kızartıldıktan sonra servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder