--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 5 Adet Patlıcan
- 1 Adet Soğan
- 5 Adet Biber
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Adet Domates
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak 5 adet patlıcan alacalı olarak soyulur.
- Patlıcanlar bıçakla çizilir, üçe bölünür ve fırın tepsisine dizilir.
- 4 Adet biber ikiye bölünür, patlıcanların yanına konulur.
- Patlıcanların ve biberlerin üzerine tuz ve bir miktar zeytinyağı gezdirilir.
- Fırın tepsisi 170 dereceye ısıtılmış fırına konulur ve üstü kızarana kadar pişirilir.
- Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı dökülür ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğan eklenip pişirilir.
- Soğanlar pişince üzerine kavrulmuş kıyma ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur.
- Üzerine biraz tuz ve 2 adet küp doğranmış domates eklenerek pişirmeye devam edilir.
- Domates yumuşayınca 1 tutam kıyılmış maydanoz ve 1 su bardağı su ilave edilir.
- Hazırlanan harç fırından çıkarılan patlıcanların üzerine dökülür ve önceden fırınlanmış biberler ilave edilir.
- Tepsi tekrar 170 derecelik fırına konulur ve 10 dakika pişirilip, servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder