13 Şubat 2018 Salı

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 5 Adet Patlıcan
  • 1 Adet Soğan
  • 5 Adet Biber
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Adet Domates
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak 5 adet patlıcan alacalı olarak soyulur.
  • Patlıcanlar bıçakla çizilir, üçe bölünür ve fırın tepsisine dizilir.
  • 4 Adet biber ikiye bölünür, patlıcanların yanına konulur.
  • Patlıcanların ve biberlerin üzerine tuz ve bir miktar zeytinyağı gezdirilir.
  • Fırın tepsisi 170 dereceye ısıtılmış fırına konulur ve üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı dökülür ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğan eklenip pişirilir.
  • Soğanlar pişince üzerine kavrulmuş kıyma ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur.
  • Üzerine biraz tuz ve 2 adet küp doğranmış domates eklenerek pişirmeye devam edilir.
  • Domates yumuşayınca 1 tutam kıyılmış maydanoz ve 1 su bardağı su ilave edilir.
  • Hazırlanan harç fırından çıkarılan patlıcanların üzerine dökülür ve önceden fırınlanmış biberler ilave edilir.
  • Tepsi tekrar 170 derecelik fırına konulur ve 10 dakika pişirilip, servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder