24 Şubat 2018 Cumartesi

ETLİ NOHUT

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Nohut
  • 200 Gram Yağsız Kuşbaşı Et
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım kilogram nohut 1 gece önceden sıcağa yakın suda kabartılır. Kabartılan nohutlar süzüldükten sonra sıcağa yakın suda yumuşayana kadar haşlanır.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram kuşbaşı et ve tuz eklenerek pişirilir.
  • Kavrulan etlerin üzerine 1 adet küp şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
  • Üzerine 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiber konularak kavrulur.
  • Sıcak su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Nohutların üzerini kapatacak şekilde olan suyun içine haşlanıp süzülen nohutlar eklenerek 10-15 dakika kısık ateşte pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder