--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Kilogram Nohut
- 200 Gram Yağsız Kuşbaşı Et
- 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Adet Soğan
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım kilogram nohut 1 gece önceden sıcağa yakın suda kabartılır. Kabartılan nohutlar süzüldükten sonra sıcağa yakın suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram kuşbaşı et ve tuz eklenerek pişirilir.
- Kavrulan etlerin üzerine 1 adet küp şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
- Üzerine 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiber konularak kavrulur.
- Sıcak su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
- Nohutların üzerini kapatacak şekilde olan suyun içine haşlanıp süzülen nohutlar eklenerek 10-15 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder