16 Şubat 2018 Cuma

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Karnabahar
  • Yarım Su Bardağı Un
  • 3,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 250 Gram Kaşar Peyniri
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Ayıklanıp yıkanan karnabahar sıcak suda yumuşayana kadar pişirilir.
  • Beşamel  sos için yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı un eklenerek tencerede kavrulur.
  • Kavrulan unun üstüne 3,5 su bardağı süt konulup karıştırılır.
  • Pürüzsüz bir kıvam alan beşamel sosa biraz tuz ilave edilip ocaktan alınır.
  • Karnabahar suyu süzülüp parçalanarak borcam tepsiye dizilir.
  • Üzerine beşamel sos dökülür ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder