--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Karnabahar
- Yarım Su Bardağı Un
- 3,5 Su Bardağı Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 250 Gram Kaşar Peyniri
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Ayıklanıp yıkanan karnabahar sıcak suda yumuşayana kadar pişirilir.
- Beşamel sos için yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı un eklenerek tencerede kavrulur.
- Kavrulan unun üstüne 3,5 su bardağı süt konulup karıştırılır.
- Pürüzsüz bir kıvam alan beşamel sosa biraz tuz ilave edilip ocaktan alınır.
- Karnabahar suyu süzülüp parçalanarak borcam tepsiye dizilir.
- Üzerine beşamel sos dökülür ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder