27 Şubat 2018 Salı

CEVİZLİ KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir kâseye 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı süt, 1 su bardağı kıyılmış ceviz ve aldığı kadar un eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • Hazırlanan hamurdan parçalar koparılıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder