17 Şubat 2018 Cumartesi

TAHİNLİ KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Tahin
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı tahin ve 1 su bardağı pudra şekeri konularak karıştırılır.
  • Üzerine kulak memesi kıvamına gelecek şekilde aldığı kadar un ile 1 paket kabartma tozu eklenerek yoğurulur.
  • Hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra elle parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir ve yağlı kâğıt serilen tepsiye dizilir.
  • 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri çatlayıp altları pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir ve soğuduktan sonra servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder