20 Şubat 2018 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI YER ELMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Yer Elması
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Limon
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yer elmalarının kabukları soyulur.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 adet küp doğranmış soğan konularak kavrulur.
  • Üzerine doğranmış patates, doğranmış havuç eklenip sotelendikten sonra küçük doğranmış yer elmaları ve tuz ilave edilip karıştırılır.
  • 1 adet portakalın suyu, yarım limonun suyu ve 1 çay bardağı su ilave edilip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder