22 Şubat 2018 Perşembe

GALETA UNLU ÇITIR BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Maden Suyu
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • 100 Gram Kaşar Peyniri
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Kabın içine 1 su bardağı su, 1 su bardağı maden suyu, 1 su bardağı zeytinyağı konularak karıştırılır.
  • 1 adet yufka serilip üzerine fırçayla hazırlanan sostan sürülür. İkinci kat ve üçüncü kat yufkaya da aynı işlem uygulanır.
  • Dördüncü kat yufkayı serdikten sonra önce dörde sonra her üçgen parça tekrar dörde kesilir.
  • Lor peyniri, küçük doğranmış kaşar peyniri, 1 tutam kıyılmış maydanoz karıştırılır.
  • Üçgen kesilen yufkaların geniş kısmına peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarılır.
  • Hazırlanan börekler önce kalan sosa sonra galeta ununa bulanır ve yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizilir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder