--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Maden Suyu
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 250 Gram Lor Peyniri
- 100 Gram Kaşar Peyniri
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Kabın içine 1 su bardağı su, 1 su bardağı maden suyu, 1 su bardağı zeytinyağı konularak karıştırılır.
- 1 adet yufka serilip üzerine fırçayla hazırlanan sostan sürülür. İkinci kat ve üçüncü kat yufkaya da aynı işlem uygulanır.
- Dördüncü kat yufkayı serdikten sonra önce dörde sonra her üçgen parça tekrar dörde kesilir.
- Lor peyniri, küçük doğranmış kaşar peyniri, 1 tutam kıyılmış maydanoz karıştırılır.
- Üçgen kesilen yufkaların geniş kısmına peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarılır.
- Hazırlanan börekler önce kalan sosa sonra galeta ununa bulanır ve yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder