--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Dolmalık Biber
- 3 Adet Patlıcan
- 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 3 Adet Orta Boy Domates
- 1 Adet Soğan
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- Yarım Demet Dereotu
- Yarım Demet Maydanoz
- 1,5 Su Bardağı Su
- Tuz, Karabiber ve Kuru Kekik
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İç harcı için geniş 1 kaba 2 su bardağı pirinç, 1 kase kavrulmuş kıyma, 1 adet küp doğranmış soğan, 2 adet küp doğranmış domates, yarım demet kıyılmış maydanoz, yarım demet kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, tuz, karabiber ve yarım su bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- İçi temizlenmiş dolmalık biber ve patlıcanlar hazırlanan harçla doldurulup dilimlenmiş domates ile ağızları kapatılır.
- Hazırlanan dolmalar fırın tepsisine dizilir, üzerine 1.5 su bardağı su eklenip 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında pirinçler yumuşayıp dolmaların üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder