9 Şubat 2018 Cuma

FIRINDA BİBER VE PATLICAN DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Dolmalık Biber
  • 3 Adet Patlıcan
  • 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • Tuz, Karabiber ve Kuru Kekik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İç harcı için geniş 1 kaba 2 su bardağı pirinç, 1 kase kavrulmuş kıyma, 1 adet küp doğranmış soğan, 2 adet küp doğranmış domates, yarım demet kıyılmış maydanoz, yarım demet kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, tuz, karabiber ve yarım su bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır. 
  • İçi temizlenmiş dolmalık biber ve patlıcanlar hazırlanan harçla doldurulup dilimlenmiş domates ile ağızları kapatılır.
  • Hazırlanan dolmalar fırın tepsisine dizilir, üzerine 1.5 su bardağı su eklenip 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında pirinçler yumuşayıp dolmaların üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder