--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 10 Yaprak Lazanya (Ön Pişirme Gerektirmeyen)
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3,5 Su Bardağı Süt
- 250 Gram Kaşar Peyniri
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağının üzerine 3 yemek kaşığı un konularak kavrulur, azar azar 3.5 su bardağı süt eklenip kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir ve tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır.
- Borcam fırın kabına beşamel sostan sürülür ve üzerine 2 yaprak lazanya konulup kaşıkla lazanyanın her tarafına önce beşamel sostan sonra rendelenmiş kaşar peynirinden serpilir. 5 kat her kata aynı işlem uygulanarak yapılır.
- 180 Derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder