25 Şubat 2018 Pazar

PEYNİRLİ LAZANYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 10 Yaprak Lazanya (Ön Pişirme Gerektirmeyen)
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 3,5 Su Bardağı Süt
  • 250 Gram Kaşar Peyniri
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağının üzerine 3 yemek kaşığı un konularak kavrulur, azar azar 3.5 su bardağı süt eklenip kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir ve tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır.
  • Borcam fırın kabına beşamel sostan sürülür ve üzerine 2 yaprak lazanya konulup kaşıkla lazanyanın her tarafına önce beşamel sostan sonra rendelenmiş kaşar peynirinden serpilir. 5 kat her kata aynı işlem uygulanarak yapılır.
  • 180 Derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder