--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Adet Ayva
- 2 Adet Karanfil
- 1 Su Bardağı Su
- 2,5 Su Bardağı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 su bardağı su konulup kaynamaya bırakılır.
- Ayvaların kararmasını engellemek için bölünüp kabukları soyulduktan sonra soğuk suyun içinde bekletilir.
- Ayvalar küçük küçük doğranıp kaynayan suyun içine atılır ve 6-7 adet ayva çekirdeğiyle birlikte 10 dakika pişirilir.
- Üzerine 2,5 su bardağı şeker konulup 35-40 dakika ağır ateşte kıvam alana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- 2 Adet karanfil ve 2 yemek kaşığı limon suyu eklenerek 10 dakika daha pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder