10 Şubat 2018 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram İç Bezelye
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 100 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir adet soğan küp şeklinde doğranır.
  • Doğranmış soğanlar tencereye atılır.
  • Soğanlar yarım çay bardağı zeytinyağıyla kavrulur.
  • Kavrulmuş soğanların üzerine 100 gram kavrulmuş kıyma dökülür.
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip, kavrulur.
  • Tencereye 1 kilogram iç bezelye ilave edilip, arada karıştırılarak kavrulur.
  • Kavrulmuş bezelyelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir.
  • Bezelye yumuşayınca tuzu atılıp, ocağın altı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder