--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram İç Bezelye
- 1 Adet Soğan
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 100 Gram Kavrulmuş Kıyma
- 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Bir adet soğan küp şeklinde doğranır.
- Doğranmış soğanlar tencereye atılır.
- Soğanlar yarım çay bardağı zeytinyağıyla kavrulur.
- Kavrulmuş soğanların üzerine 100 gram kavrulmuş kıyma dökülür.
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip, kavrulur.
- Tencereye 1 kilogram iç bezelye ilave edilip, arada karıştırılarak kavrulur.
- Kavrulmuş bezelyelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir.
- Bezelye yumuşayınca tuzu atılıp, ocağın altı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder