19 Şubat 2018 Pazartesi

LAHANA SARMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Sarmalık Lahana
  • 1,5 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Kase Taze Soğan Yaprağı
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 200 Gram Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • Tuz, Karabiber ve Kekik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1,5 su bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, 1 kâse kıyılmış taze soğan, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 200 gram kavrulmuş kıyma konularak karıştırılır.
  • Tencereye sıcak su koyularak lahana yaprakları yumuşayana kadar ters yüz edilerek pişirilir. 
  • Yumuşayan lahana yapraklarına hazırlanan harçtan konulup kenarları içeri katlanarak sarılır ve tencereye dizilir.
  • Üzerlerine limon dilimleri eklenir, 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder