--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Sarmalık Lahana
- 1,5 Su Bardağı Pirinç
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Kase Taze Soğan Yaprağı
- 1 Demet Dereotu
- 1 Adet Soğan
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 200 Gram Kıyma
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- Tuz, Karabiber ve Kekik
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 1,5 su bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, 1 kâse kıyılmış taze soğan, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 200 gram kavrulmuş kıyma konularak karıştırılır.
- Tencereye sıcak su koyularak lahana yaprakları yumuşayana kadar ters yüz edilerek pişirilir.
- Yumuşayan lahana yapraklarına hazırlanan harçtan konulup kenarları içeri katlanarak sarılır ve tencereye dizilir.
- Üzerlerine limon dilimleri eklenir, 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder