--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Adet Limonun Kabuğu
- Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin:
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Şeker
- 2 Su Bardağı Süt
- 80 Gram Bitter Çikolata
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet yumurta, 1 su bardağı şekerle çırpılır.
- 1 su bardağı çiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ve aldığı kadar un eklenerek çırpılır.
- Yağlanıp unlanan kalıba hazırlanan karışım dökülür ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Tencereye 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı süt eklenip karıştırılarak pişirilir ve ocaktan almadan 80 gram bitter çikolata konulup eriyene kadar karıştırılır.
- Ilıyan kekin üzerine hazırlanan sos dökülür ve soğuduktan sonra kesilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder