12 Şubat 2018 Pazartesi

MAYALI POĞAÇA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1,5 Su Bardağı Ilık Süt
  • Yarım Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Aldığı Kadar Un
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 1 Yemek Kaşığı Su
  • Susam ve Çörek Otu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kabın içine 1,5 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenip karıştırılarak eritilir.
  • Üzerine 1 su bardağı zeytinyağı, aldığı kadar un ve 1 çay kaşığı tuz eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Hamurun üzeri streç film ile kapatılıp, üzeri örtülerek yarım saat sıcak bir ortamda dinlendirilir.
  • 250 gram lor peyniri, yarım demet kıyılmış dereotu, yarım demet kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
  • 1 Kâseye 2 yemek kaşığı pekmez, 1 yemek kaşığı su konulup karıştırılır.
  • Dinlendirilen hamurdan parçalar koparılıp, elimizle ortasını açarak hazırlanan harçtan konulup iki ucu birleştirilerek kapatılır.
  • Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sulandırılmış pekmezden sürülüp susam ve çörek otu serpilir.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder