--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1,5 Su Bardağı Ilık Süt
- Yarım Su Bardağı Ilık Su
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Aldığı Kadar Un
- 250 Gram Lor Peyniri
- Yarım Demet Dereotu
- Yarım Demet Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 1 Yemek Kaşığı Su
- Susam ve Çörek Otu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kabın içine 1,5 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenip karıştırılarak eritilir.
- Üzerine 1 su bardağı zeytinyağı, aldığı kadar un ve 1 çay kaşığı tuz eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Hamurun üzeri streç film ile kapatılıp, üzeri örtülerek yarım saat sıcak bir ortamda dinlendirilir.
- 250 gram lor peyniri, yarım demet kıyılmış dereotu, yarım demet kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
- 1 Kâseye 2 yemek kaşığı pekmez, 1 yemek kaşığı su konulup karıştırılır.
- Dinlendirilen hamurdan parçalar koparılıp, elimizle ortasını açarak hazırlanan harçtan konulup iki ucu birleştirilerek kapatılır.
- Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sulandırılmış pekmezden sürülüp susam ve çörek otu serpilir.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder