--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Patates
- 1 Adet Soğan
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 5 Adet Yeşil Biber
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1 Adet Domates
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Su Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kilogram patates ortalarından bölünüp elma dilim şeklinde kesilir.
- Elma dilim kesilen patatesler fırın tepsisine dizilir.
- Fırın tepsisine dizilen patateslerin üzerine tuz ve bir miktar zeytinyağı eklenir.
- Patatesler 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- 1 adet soğan küp küp doğranır.
- Soğanlar yarım çay bardağı zeytinyağı ile tencerede pişirilir.
- Pişen soğanların üzerine 1 kase kavrulmuş kıyma ilave edilir.
- 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip kavrulur.
- Üzerlerine 1 adet küp şeklinde doğranmış domates ve tuz ilave edilir.
- 1 tutam kıyılmış maydanoz ve 2 su bardağı su eklenerek sos hazırlanır.
- 5 adet biber ortalarından ikiye bölünür.
- Hazırlanan sos fırından çıkardığımız patateslerin üzerine dökülür.
- Üzerlerine biberler dizilir.
- Yemeğimiz 170 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder