10 Şubat 2018 Cumartesi

FIRINDA KIYMALI PATATES

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Patates
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 5 Adet Yeşil Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Adet Domates
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kilogram patates ortalarından bölünüp elma dilim şeklinde kesilir.
  • Elma dilim kesilen patatesler fırın tepsisine dizilir.
  • Fırın tepsisine dizilen patateslerin üzerine tuz ve bir miktar zeytinyağı eklenir.
  • Patatesler 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • 1 adet soğan küp küp doğranır.
  • Soğanlar yarım çay bardağı zeytinyağı ile tencerede pişirilir.
  • Pişen soğanların üzerine 1 kase kavrulmuş kıyma ilave edilir.
  • 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip kavrulur.
  • Üzerlerine 1 adet küp şeklinde doğranmış domates ve tuz ilave edilir.
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz ve 2 su bardağı su eklenerek sos hazırlanır.
  • 5 adet biber ortalarından ikiye bölünür.
  • Hazırlanan sos fırından çıkardığımız patateslerin üzerine dökülür.
  • Üzerlerine biberler dizilir.
  • Yemeğimiz 170 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder