23 Şubat 2018 Cuma

KIYMALI BÜKME

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Su Bardağı Su
  • 150 Gram Tereyağı
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 2,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve 1 su bardağı su eklenerek yoğurulur.
  • Hazırlanan hamurun üzerine un serpilip dinlendirilir.
  • Tencereye 1 adet küp doğranmış soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı konularak pişirilir ve üzerine 250 gram kıyma, tuz, karabiber eklenerek kavrulur.
  • 150 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile eritilir.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.
  • Koparılan parçalar oklava ile açılır ve tereyağı-sıvı yağ karışımıyla her yeri yağlanır.
  • Diğer bezeler de açılıp yağlanarak üst üste konulur.
  • Yağlanıp üst üste konulan yufkalar katlanıp buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
  • Dinlendirilen hamur eşit parçalara bölünür.
  • Kesilen parçalar unlanarak oklava ile dikdörtgen şekilde açılır ve arasına kıymalı harçtan konulup kenarlarından katlanarak kapatılır.
  • Bükmeler fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yağ sürülür.
  • Fırın ısıtılmadan tepsi konulur ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder