--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2,5 Su Bardağı Un
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Su Bardağı Su
- 150 Gram Tereyağı
- 250 Gram Kıyma
- 1 Adet Soğan
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 2,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve 1 su bardağı su eklenerek yoğurulur.
- Hazırlanan hamurun üzerine un serpilip dinlendirilir.
- Tencereye 1 adet küp doğranmış soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı konularak pişirilir ve üzerine 250 gram kıyma, tuz, karabiber eklenerek kavrulur.
- 150 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile eritilir.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.
- Koparılan parçalar oklava ile açılır ve tereyağı-sıvı yağ karışımıyla her yeri yağlanır.
- Diğer bezeler de açılıp yağlanarak üst üste konulur.
- Yağlanıp üst üste konulan yufkalar katlanıp buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
- Dinlendirilen hamur eşit parçalara bölünür.
- Kesilen parçalar unlanarak oklava ile dikdörtgen şekilde açılır ve arasına kıymalı harçtan konulup kenarlarından katlanarak kapatılır.
- Bükmeler fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yağ sürülür.
- Fırın ısıtılmadan tepsi konulur ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder