--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Su Bardağı İrmik
- 5 Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 4,5 Su Bardağı Su
- 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Şerbeti hazırlamak için tencerede 4 su bardağı şeker, 4.5 su bardağı su yarım saat kaynatılır ve 3 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır.
- Geniş bir kaba 4 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı ılık süt konulup mikser veya elle güzelce karıştırılır.
- Borcam tepsi yağlanıp hazırlanan karışım tepsiye yayılır.
- 1 kâseye 2 yemek kaşığı pekmez konulup 1 fırça yardımıyla tepsideki karışımın üzerine sürülür ve üzerine belli aralıklarla ceviz yerleştirilir.(Arzuya göre fıstık, badem vb. olabilir.)
- Tatlı 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirildikten sonra çıkarılıp bıçakla dilimlendikten sonra tekrar fırına konulup üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
- Fırından çıkarılan tatlı 5 dakika bekletildikten sonra hazırlanan sıcak şerbet kepçe ile tepsinin her yerine gelecek şekilde dökülür ve şerbetini çekip soğuduktan sonra isteğe göre süslenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder