11 Şubat 2018 Pazar

ŞAMBALİ TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Su Bardağı İrmik
  • 5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 4,5 Su Bardağı Su
  • 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Şerbeti hazırlamak için tencerede 4 su bardağı şeker,  4.5 su bardağı su yarım saat kaynatılır ve 3 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır.
  • Geniş bir kaba 4 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı ılık süt konulup mikser veya elle güzelce karıştırılır.
  • Borcam tepsi yağlanıp hazırlanan karışım tepsiye yayılır.
  • 1 kâseye 2 yemek kaşığı pekmez konulup 1 fırça yardımıyla tepsideki karışımın üzerine sürülür ve üzerine belli aralıklarla ceviz yerleştirilir.(Arzuya göre fıstık, badem vb. olabilir.)
  • Tatlı 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirildikten sonra çıkarılıp bıçakla dilimlendikten sonra tekrar fırına konulup üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
  • Fırından çıkarılan tatlı 5 dakika bekletildikten sonra hazırlanan sıcak şerbet kepçe ile tepsinin her yerine gelecek şekilde dökülür ve şerbetini çekip soğuduktan sonra isteğe göre süslenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder