--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Demet Dereotu
- 200 Gram Tulum Peyniri
- Aldığı Kadar Un
- Susam, Çörekotu ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 Kaba 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, tuz, aldığı kadar un, 2 paket kabartma tozu elenerek konur ve 1 demet kıyılmış dereotu eklenip yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan bir parça koparılıp ortası açılır ve rendelenmiş tulum peynirinden konulup iki ucu bastırılarak kapatılır.
- Üstüne susam, çörekotu konulup önceden yağlanan fırın tepsisine dizilir.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder