15 Şubat 2018 Perşembe

YUMURTASIZ DEREOTLU POĞAÇA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Demet Dereotu
  • 200 Gram Tulum Peyniri
  • Aldığı Kadar Un
  • Susam, Çörekotu ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 Kaba 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, tuz, aldığı kadar un, 2 paket kabartma tozu elenerek konur ve 1 demet kıyılmış dereotu eklenip yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan bir parça koparılıp ortası açılır ve rendelenmiş tulum peynirinden konulup iki ucu bastırılarak kapatılır.
  • Üstüne susam, çörekotu konulup önceden yağlanan fırın tepsisine dizilir.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder