19 Şubat 2018 Pazartesi

SODALI BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 6 Adet Yufka
  • 300 Gram Lor Peyniri
  • 1 Demet Maydanoz
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Adet Maden Suyu
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 demet kıyılmış maydanoz, 300 gram lor peyniri ve tuz bir kapta karıştırılır.
  • Sosu için 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı süt karıştırılır.
  • Fırın tepsisi yağlanır ve 1 kat yufka serilip sostan üzerine gezdirilerek her kata aynı işlem uygulanır. 3. ve 5.katında hazırlanan peynirli harçtan konulur.
  • İlk katın dışa sarkan yufkası içe doğru katlanıp üzerine sostan sürülür ve bıçakla küçük delikler açıldıktan sonra 1 şişe maden suyu üzerine dökülür.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder