--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 6 Adet Yufka
- 300 Gram Lor Peyniri
- 1 Demet Maydanoz
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Adet Maden Suyu
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 demet kıyılmış maydanoz, 300 gram lor peyniri ve tuz bir kapta karıştırılır.
- Sosu için 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı süt karıştırılır.
- Fırın tepsisi yağlanır ve 1 kat yufka serilip sostan üzerine gezdirilerek her kata aynı işlem uygulanır. 3. ve 5.katında hazırlanan peynirli harçtan konulur.
- İlk katın dışa sarkan yufkası içe doğru katlanıp üzerine sostan sürülür ve bıçakla küçük delikler açıldıktan sonra 1 şişe maden suyu üzerine dökülür.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder