--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- Aldığı Kadar Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Demet Dereotu
- 250 Gram Beyaz Peynir
- Susam, Çörek Otu, Karabiber ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 2 adet yumurta ve 1 su bardağı sıvı yağ konulup çırpılır.
- 1 su bardağı yoğurt eklenip karıştırılır ve aldığı kadar un ile 1 paket kabartma tozu elenerek çırpmaya devam edilir.
- Tuz, karabiber ekilip çırpılır ve 1 demet kıyılmış dereotu ile 250 gram ufalanmış beyaz peynir eklenerek karıştırılır.
- Yağlanan kek kalıbının içine susam, çörek otu serpilir ve hazırlanan karışım kalıba dökülerek düzeltildikten sonra üzerine susam, çörek otu tekrar serpilir.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder