22 Şubat 2018 Perşembe

PEYNİRLİ TUZLU KEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • Aldığı Kadar Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Demet Dereotu
  • 250 Gram Beyaz Peynir
  • Susam, Çörek Otu, Karabiber ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 2 adet yumurta ve 1 su bardağı sıvı yağ konulup çırpılır.
  • 1 su bardağı yoğurt eklenip karıştırılır ve aldığı kadar un ile 1 paket kabartma tozu elenerek çırpmaya devam edilir.
  • Tuz, karabiber ekilip çırpılır ve 1 demet kıyılmış dereotu ile 250 gram ufalanmış beyaz peynir eklenerek karıştırılır.
  • Yağlanan kek kalıbının içine susam, çörek otu serpilir ve hazırlanan karışım kalıba dökülerek düzeltildikten sonra üzerine susam, çörek otu tekrar serpilir.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder