--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 8 Adet Kapya Biber
- 8 Adet Kırmızı Acı Biber
- 2,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Biberler yıkandıktan sonra ayıklanıp ortadan ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır.
- Temizlenen biberler küçük parçalar halinde kesilir.
- Tencereye alınan doğranmış biberlerin üzerine 2,5 su bardağı şeker dökülüp 1 gece bekletilir.
- Suyunu salan biberler karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak kıvam alana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu konulduktan sonra birkaç dakika daha kaynatılır. Ilıyınca kavanoza konulur ve ağzı sıkıca kapatılarak muhafaza edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder