5 Şubat 2018 Pazartesi

BALKABAĞI ÇORBASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Balkabağı
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 2 Dal Kereviz
  • 1 Küçük Parça Taze Zencefil
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Su
  • Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tüm sebzeler küçük küp şeklinde doğranır.
  • Tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konur, küp doğranan soğan ve sarımsak biraz kavrulur.
  • Doğranan sebzeler de eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
  • Sebzelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde su eklenir ve tuz ile karabiber konulup sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yumuşayan sebzeler blenderden geçirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder