5 Şubat 2018 Pazartesi

PEYNİRLİ KESME BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • 350 Gram Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Kâse Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 350 Gram peynirin üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuz(peynirin tuzlu olmasına göre tuz ayarlanır) konularak karıştırılır.
  • Sosu için 1 kâseye 2 yemek kaşığı yoğurt ve zeytinyağı konularak karıştırılır.
  • 1 adet yufka serilip yarısına sostan sürülür ve kalan kısım yağlanan kısmın üstüne gelecek şekilde katlanıp her yerine sostan sürülür.
  • Yağlanan yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan konulup rulo şeklinde sarıldıktan sonra beş parmak genişliğinde parçalara ayrılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Kalan sos böreklerin üzerine sürülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder