--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 350 Gram Beyaz Peynir
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Kâse Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 350 Gram peynirin üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuz(peynirin tuzlu olmasına göre tuz ayarlanır) konularak karıştırılır.
- Sosu için 1 kâseye 2 yemek kaşığı yoğurt ve zeytinyağı konularak karıştırılır.
- 1 adet yufka serilip yarısına sostan sürülür ve kalan kısım yağlanan kısmın üstüne gelecek şekilde katlanıp her yerine sostan sürülür.
- Yağlanan yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan konulup rulo şeklinde sarıldıktan sonra beş parmak genişliğinde parçalara ayrılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Kalan sos böreklerin üzerine sürülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder