5 Şubat 2018 Pazartesi

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Tarçın
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 2 adet yumurta ve 1 su bardağı şeker güzelce çırpılır.
  • 1 su bardağı süt ile yarım su bardağı sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır.
  • Üzerine 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya elenerek çırpılır.
  • 2 adet rendelenmiş havuç, 1 su bardağı kıyılmış ceviz ve 1 yemek kaşığı tarçın da eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Hazırlanan karışım yağlanıp unlanan kek kalıbına dökülüp 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder